Μία από τις πιο συχνές ερωτήσεις σχετικά με τα υποδήματα ασφαλείας: S1, S1P, S2, S3 Ποια είναι η διαφορά μεταξύ των υποδημάτων ασφαλείας;

Ποια χαρακτηριστικά πρέπει να περιλαμβάνει αυτό το παπούτσι;

Τι είδους εξωτερική σόλα;

Τι είδους δέρμα;

Τι σημάδι;

Τι επιπλέον χαρακτηριστικά μπορεί να έχει;

Σε αυτό το άρθρο θα εξηγήσω τεχνικά τι πρέπει να κάνετε εάν χρειάζεστε S1, S1P, S2, S3 παπούτσια ασφαλείας.

Αφού διαβάσετε αυτό το άρθρο, θα εκπλαγείτε πόσο εύκολο είναι να βρείτε το τέλειο προϊόν για τον εαυτό σας!

Υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων στην αγορά και πρέπει να επιλέξετε, επιτρέψτε μου να εξηγήσω ποιες τεχνικές προδιαγραφές είναι διαθέσιμες στην αγορά για να βρείτε τα υποδήματα ασφαλείας S1, S1P, S2, S3 για τις ανάγκες σας.


Σε γενικές γραμμές, μερικές μέσες καταστάσεις όπου μπορείτε να διακρίνετε μεταξύ των υποδημάτων ασφαλείας S1, S1P, S2, S3:

Εργάζεστε σε εσωτερικούς χώρους, δεν υπάρχει κίνδυνος εκτόξευσης και χρειάζεστε προστασία για τα δάχτυλα των ποδιών σας και καλή αναπνοή; Στη συνέχεια, χρειάζεστε υποδήματα ασφαλείας S1


Εργάζεστε σε εσωτερικούς χώρους, δεν υπάρχει κίνδυνος εκτόξευσης νερού και χρειάζεστε προστασία για τα δάχτυλα των ποδιών σας, προστασία από διάτρηση και καλή αναπνοή; Στη συνέχεια, χρειάζεστε υποδήματα ασφαλείας S1P

Εργάζεστε έξω και χρειάζεστε προστασία για τα δάχτυλα των ποδιών σας και για τους ψεκασμούς νερού; Στη συνέχεια, χρειάζεστε υποδήματα ασφαλείας S2

Εργάζεστε έξω και χρειάζεστε προστασία για τα δάχτυλα των ποδιών σας, χρειάζεστε προστασία από διάτρηση και ψεκασμούς νερού; Στη συνέχεια, χρειάζεστε υποδήματα ασφαλείας S3

Ποια άλλα χαρακτηριστικά πρέπει να λάβω υπόψη για τα S1, S1P, S2, S3 παπούτσια ασφαλείας;

Όπως μπορείτε να δείτε, η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ των υποδημάτων ασφαλείας S1, S1P, S2, S3 οφείλεται στην αντοχή στους ψεκασμούς νερού και στις πλάκες ανθεκτικές σε διάτρηση. Τα S1P και S3 είναι βασικά υποδήματα ασφαλείας S1 και S2 με πρόσθετη πλάκα αντοχής σε διάτρηση.


Όταν επιλέγετε τα παπούτσια ασφαλείας σας, πρώτα απ 'όλα πρέπει να ξέρετε μια εξήγηση από τους κανόνες. Τα υποδήματα ασφαλείας S1, S1P, S2, S3 ακολουθούν το πρότυπο UNI EN ISO 20345:


UNI TS EN ISO 20345 = Προσωπικός προστατευτικός εξοπλισμός - Προδιαγραφές υποδήματος ασφαλείας για γενική χρήση. Φέρουσα τα δάκτυλά σας, αυτό το παπούτσι προστατεύει τον χρήστη από τις επιπτώσεις προστασίας και θραύσης του 200J έναντι τουλάχιστον του φορτίου πίεσης 15 kN.


Χαρακτηριστικά υποδημάτων ασφαλείας 1 S1, S1P, S2, S3:

Υποδήματα ασφαλείας 1.1 S1, παπούτσια SB συν:

Το παπούτσι ασφαλείας 1.2 S1P είναι παπούτσι S1.

Τα υποδήματα ασφαλείας 1.3 S2 έχουν τα βασικά χαρακτηριστικά των υποδημάτων SB:

1.4 Το παπούτσι ασφαλείας S3 είναι ένα παπούτσι S2.

Εάν τα υποδήματα ασφαλείας 2 S1, S1P, S2, S3 έχουν πρόσθετα χαρακτηριστικά, ενδέχεται να υπάρχουν μερικές άλλες σημάνσεις.

Οι πιο συνηθισμένοι τύποι σκαμνιού που χρησιμοποιούνται στα υποδήματα ασφαλείας 3 είναι:

Οι πιο συνηθισμένοι τύποι δερμάτων που χρησιμοποιούνται για τα υποδήματα ασφαλείας 4 είναι:

ΑΝΤΟΧΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 5:


Χαρακτηριστικά Υποδήματα ασφαλείας S1, S1P, S2, S3 περιλαμβάνουν:

Όλα τα παπούτσια κατηγορίας Ι.

Το παπούτσι ασφαλείας S1 έχει τα βασικά χαρακτηριστικά του παπουτσιού SB:

Κλειστή θέση καθίσματος


Αντιστατικές ιδιότητες (συμπεριλαμβανομένου του σημείου "Α")

Απορρόφηση ενέργειας της επιφάνειας του καθίσματος (συμπεριλαμβανομένου του σημείου "E")

Αντοχή καυσίμου


Το παπούτσι ασφαλείας S1P είναι ένα παπούτσι S1.

Αντοχή διείσδυσης (συμπεριλαμβανομένου του σημείου "P")


Το παπούτσι ασφαλείας S2 έχει τα βασικά χαρακτηριστικά του παπουτσιού SB:

Κλειστή θέση καθίσματος


Αντιστατικές ιδιότητες (συμπεριλαμβανομένου του σημείου "Α")

Απορρόφηση ενέργειας της επιφάνειας του καθίσματος (συμπεριλαμβανομένου του σημείου "E")

Αντοχή καυσίμου

Διείσδυση και απορρόφηση νερού


Το παπούτσι ασφαλείας S3 είναι παπούτσι S2.

Αντοχή διείσδυσης (συμπεριλαμβανομένου του σημείου "P")

Αποκολλημένη σόλα


Εάν τα παπούτσια ασφαλείας S1, S1P, S2, S3 έχουν πρόσθετα χαρακτηριστικά, μπορεί να περιέχουν μερικές άλλες σημάνσεις.

Χρειάζεται κυρίως σε ειδικές επιχειρηματικές εφαρμογές:

AN = Προστασία αστραγάλου (≤ 10 kN). Η μέση τιμή του αποτελέσματος της δοκιμής δεν πρέπει να υπερβαίνει το 10KN και καμία μεμονωμένη τιμή δεν πρέπει να υπερβαίνει το 15KN.

CI = Μονωτική ψυχρή εξωτερική σόλα (δοκιμή σε -17ºC). Κατά τη δοκιμή, η πτώση της θερμοκρασίας στην πάνω επιφάνεια της πλάκας δεν πρέπει να υπερβαίνει το 10ºC.

CR = Αντοχή στην κοπή (≥ 2,5). Η προστασία κοπής παρέχεται με τη λειτουργία πολλών στρώσεων Kevlar μεταξύ της επένδυσης και της κορυφής. Αυτά τα παπούτσια πρέπει να έχουν μόνιμο προστατευτικό υλικό ύψους τουλάχιστον 3 cm από το πώμα μέχρι το τακούνι μέχρι το άκρο του παπουτσιού.

ESD = D lectro S με διασπορά Tatic D (100 K μεταξύ Q και 35 MQ). Τα παπούτσια ESD (ηλεκτροστατική εκφόρτιση) δεν είναι πρωτίστως για την προστασία του ατόμου παρά για την προστασία του με τη διάλυση των συσκευών E lectro S Tatic D σε ευαίσθητες περιοχές εργασίας (ESDS) (ονομάζεται EPA = Ηλεκτροστατικές Περιοχές Προστασίας).

HI = Θερμομόνωση της εξωτερικής σόλας (δοκιμή στο 150ºC). Κατά τη δοκιμή, αυξήστε τη θερμοκρασία στην επάνω επιφάνεια της σόλας μετά από 30 λεπτά. Δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το 22ºC. Μετά τη δοκιμή, η εξωτερική σόλα δεν πρέπει να προκαλέσει ζημιά που μπορεί να επηρεάσει την κανονική χρήση του υποδήματος και την απόδοσή του. Η μόνωση δεν πρέπει να αφαιρεθεί από το παπούτσι.

HRO = Αντοχή στη ζεστή επαφή της εξωτερικής σόλας (δοκιμή στο 300ºC). Κατά τη δοκιμή, οι λαστιχένιες και πολυμερείς επιφάνειες δεν πρέπει να λιώσει ή να σπάσουν όταν λυγίσουν

M = Προστασία μετατάρτου, μόνο για EN ISO 20345. Η ελάχιστη απόσταση από την πρόσκρουση πρέπει να είναι 41 / 42 μέγεθος ≤ 40 mm. Πρέπει να στερεωθεί στο παπούτσι και να μην αφαιρεθεί. Σε περίπτωση κρούσης, πρέπει να δοθεί προσοχή στη διανομή των δυνάμεων που προκύπτουν στη σόλα, το καπάκι και σε μια όσο το δυνατόν μεγαλύτερη επιφάνεια.

WR = Αντοχή στο νερό (για S2 και S3). Η συνολική περιοχή διαβροχής στο παπούτσι θα είναι ίση με 3cm² κατά τη δοκιμή.


Ας δούμε τώρα μερικά από τα χαρακτηριστικά κατασκευής των υποδημάτων ασφαλείας S1, S1P, S2, S3.

Τι είδους εξωτερική σόλα χρειάζεστε; Τι είδους δέρμα; Τι γίνεται με την αντοχή στην ολίσθηση


Οι πιο συνηθισμένοι τύποι σκαμνιού που χρησιμοποιούνται για υποδήματα ασφαλείας είναι:

PU MONO (SINGLE) PENSITY: Είναι ένα υλικό με πολύ χαμηλό βάρος και καλή άνεση. Έχει καλή αντοχή σε χημικά και έλαια, αλλά όχι σε ισχυρά οξέα. Η αντίσταση στη θερμοκρασία είναι η μέγιστη βαθμολογία 10 από -20 / -130 σε + 140. Η απαλότητα παρέχει μια καλή πρόσφυση σε αυτό το υλικό και παρέχει αντοχή ολίσθησης παρόμοια με την TPU και το καουτσούκ. ΣΥΝΙΣΤΩΜΕΝΗ ΧΡΗΣΗ: κλειστοί και όχι πολύ επιθετικοί χώροι εργασίας.

PU / PU: Προφίλ διπλής πυκνότητας από PU. Έχει καλή αντοχή σε χημικά και έλαια, αλλά όχι σε ισχυρά οξέα. Αντοχή θερμοκρασίας -10 / 20 σε 120 max 150 βαθμούς. Η μαλακή μεσαία σόλα PU προσφέρει καλή απορρόφηση πρόσκρουσης και ευκολία στη χρήση. ΣΥΝΙΣΤΩΜΕΝΗ ΧΡΗΣΗ: σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, που δεν συνιστώνται πραγματικά για επαφή με χημικά.

PU / TPU: Ιδιαίτερα στιβαρό, ανθεκτικό στην τριβή και ευέλικτο. Κατά συνέπεια, η TPU παρέχει υψηλότερες επιδόσεις: πολύ καλό επίπεδο αντοχής στην τριβή, PU μονής πυκνότητας και καουτσούκ καθώς και αντοχή στην ολίσθηση, ευελιξία. Κατά μέσο όρο είναι πιο ανθεκτικό από την PU και είναι πιο ανθεκτικό στο κρύο από -5 σε -20 βαθμούς. Δεν είναι πολύ ανθεκτικό στις υψηλές θερμοκρασίες: μέγιστο βαθμό 100. ΣΥΝΙΣΤΩΜΕΝΗ ΧΡΗΣΗ: Δεν συνιστάται η επαφή με εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, κρύο καιρικές συνθήκες, καυτές επιφάνειες.

ΜΟΝΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΚΑΛΥΜΜΑ: εξαιρετικά στιβαρό: ανθεκτικό στη θερμοκρασία από -30 έως 300 ° C, δύσκολο να διεισδύσει σε αιχμηρά αντικείμενα και ανθεκτικό σε καύσιμα, έλαια, μικρόβια και πολλά χημικά. Ωστόσο, το λάστιχο είναι βαρύτερο από το PU και το TPU και είναι λιγότερο εύκαμπτο όταν αποστέλλεται σε χαμηλές θερμοκρασίες. Οι εξωτερικές επιφάνειες από καουτσούκ είναι επίσης γνωστές ως μονής πυκνότητας PU και TPU για μεγάλη αντοχή σε ολίσθηση. ΣΥΝΙΣΤΩΜΕΝΗ ΧΡΗΣΗ: σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, σε επαφή με έλαια, χημικά, οξέα. HRO πιστοποιημένη συνιστάται επίσης για άτομα με ζεστές επιφάνειες. Είναι ένα συμπαγές και βαρύ υλικό, επομένως δεν είναι η καλύτερη επιλογή εάν χρειάζεστε εξαιρετικά ελαφριά παπούτσια.

PU / RUBBER: (συνήθως μια εξωτερική σόλα διαμορφωμένη με έγχυση). Σε αυτόν τον τύπο υποδήματος, η μεσαία σόλα είναι κατασκευασμένη από PU, διατηρώντας τις ιδιότητες του ελαστικού για την εξωτερική σόλα, έτσι ώστε το παπούτσι να γίνεται ελαφρύτερο. Σε αυτή την περίπτωση, η PU είναι το αδύναμο σημείο στις πιο απαιτητικές καταστάσεις όπου το καουτσούκ εκτελεί καλύτερα. ΣΥΝΙΣΤΩΜΕΝΗ ΧΡΗΣΗ: σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, σε επαφή με έλαια, χημικά, οξέα. Αν είναι πιστοποιημένο με HRO, συνιστάται επίσης για επαφή με ζεστά δάπεδα. Είναι ένα συμπαγές και βαρύ υλικό, καθιστώντας το ελαφρύτερο για να συνδυαστεί με PU.

EVA / RUBBER: ΣΥΝΙΣΤΩΜΕΝΗ ΧΡΗΣΗ: σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, για επαφή με έλαια, χημικά, οξέα. Αν είναι πιστοποιημένο με HRO, συνιστάται επίσης για επαφή με ζεστά δάπεδα. Είναι ένα συμπαγές και βαρύ υλικό, καθιστώντας το ελαφρύτερο για να συνδυαστεί με PU.


Οι πιο συνηθισμένοι τύποι δερμάτων που χρησιμοποιούνται για υποδήματα ασφαλείας είναι:

ΠΛΗΡΕΣ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑ: Κατά μέσο όρο είναι το πιο αναπνεύσιμο, εύκαμπτο και ανθεκτικό. Έχει μια αίσθηση αφής και μια πολύ ευχάριστη αίσθηση για την πιο φυσική εμφάνιση.


ΔΕΡΜΑΤΙΝΗ ΔΕΡΜΑ: Κατά μέσο όρο αναπνέει λιγότερο, αλλά είναι δύσκολο και οικονομικό. Τα ελαττώματα είναι επικαλυμμένα με PU επίστρωση και τυπωμένα για καλύτερη εμφάνιση.


NUBUCK LEATHER: Συνήθως προέρχεται από δέρμα κόκκων, στιλβωμένο διαφορετικά, γυαλισμένο, αναπνεύσιμο, σκληρό και ανθεκτικό στο λάδι. Φαίνεται ροζ από το δέρμα ολικής αλέσεως, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις εκτελεί σχεδόν το ίδιο.


SUEDE LEATHER: Συνήθως χρησιμοποιείται για ανθεκτικά στα αδιάβροχα παπούτσια ασφαλείας, αλλά υπάρχουν και αδιάβροχα προϊόντα σε δερμάτινο δέρμα. Είναι πολύ αναπνεύσιμο και αρκετά ανθεκτικό. Μπορεί να είναι οικονομικό ή ακριβό ανάλογα με το αν προέρχεται από κόκκους ή κομμένο δέρμα.


ΣΥΝΘΕΤΙΚΟ ΔΕΡΜΑ: ΜΙΚΡΟΦΙΛΕΣ: Πολύ ελαφρύ και εύκαμπτο υλικό. Έχει πολύ καλή αντοχή σε μαλακά χημικά και οργανικά οξέα, στις περισσότερες περιπτώσεις μπορεί να πλυθεί με μέσο βαθμό 40. Συνιστάται να είναι συνθετικά στη βιομηχανία υγιεινής και τροφίμων. Η αναπνοή εξαρτάται από την ποιότητα του προϊόντος. Χρησιμοποιείται συχνά στα υποδήματα ασφαλείας, υγιεινής, τροφής και αθλητισμού.

ΑΝΤΟΧΗ ΚΑΛΥΜΜΑΤΟΣ:

Αυτό είναι ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά που πρέπει να αναζητήσετε κατά την επιλογή των υποδημάτων ασφαλείας S1, S1P, S2, S3. Τα παπούτσια ασφαλείας υποβάλλονται σε δοκιμή αντοχής σε ολίσθηση σύμφωνα με το DIN EN 13287.


Σε μια δεδομένη πίεση, το παπούτσι τραβιέται κατά μήκος δύο διαφορετικών επιφανειών, το καθένα επικαλυμμένο με διαφορετικό λιπαντικό. Η προκύπτουσα τριβή μετράται.


SRA = Δάπεδα κεραμικών πλακιδίων + Λαυρυλοθειικό νάτριο NaLS (συντελεστής τριβής πρόσθιου πτερυγίου ≥ 0.28 / συντελεστής τριβής μπροστινής ολίσθησης ≥ 0.32)

SRB = Δάπεδο από χάλυβα + Γλυκερίνη (συντελεστής τριβής πρόσθιου πτερυγίου ≥ 0.13 / συντελεστής τριβής μπροστινής ολίσθησης ≥ 0.18)

SRC = παπουτσάκι ασφαλείας όταν περάσει και οι δύο δοκιμές. SRA + SRB